Retroperspective by Knut Bry

Tilbakeblikk

“Retroperspective”  Knut Brys første retrospektive utstilling ble vist på Vulkan 2012. Arbeider fra sent 70-tall og frem til tidlig 2000-tall valgt med omhu, og montert i kjelleren på det som nå er Mathallen i Oslo. Bry har åpenbart har hatt det morsomt langs de mange veiene som har ført til hans internasjonale suksess.

 

Utstillingen ble initiert av fotografkollegaene Massimo Leardini og Marcel Leliënhof under pop-up konseptet The Apartment. Den vakre boken er designet av Torgeir Hjetland, den tredje musketeren bak konseptet.

– Jeg gikk med på å ha utstillingen på en betingelse: At Massimo og Marcel plukket bildene, forteller Bry.

Arrangørene legger ikke skjul på at akkurat det var en tøff jobb. I løpet av mer enn 30 år er det ikke få bilder den “skyteglade” fotografen har anmasset

– Vi har sittet på hybelen hans i Oslo uke etter uke og sett på slides. Og hver gang vi tror at vi er ferdige, så kommer han med en eske til, ler Lelienhof.

Med 30-40 000 slides og 24 harddisker fulle med digitale bildefiler, valgte de å kun fokusere på de analoge bildene.

– Men bare det er jo så mye bilder at vi kunne ha laget en utstilling hver måned i flere år. Knut tar jo bilder av alt, og gjør det veldig bra. Så utstillingen er veldig subjektivt kurert, og mange av de mest kjente bildene er ikke her. Det er litt visuelt kaos, og ingen rød tråd.

Utdrag fra intervju med Fotografi. 

 

 

 

 

By: Tina Holth
27.11.2013